Policy för dataanvändning och sekretess


Vi värnar om din integritet och följer personuppgiftslagen samt annan tillämplig lagstiftning för att skydda din personliga integritet. Genom att använda Supertext godkänner du att information vi får av dig används i enlighet med denna policy.

Information vi får av dig

Din information

I samband med att du registrerar dig och skapar ett Supertext-konto måste du ange ditt telefonnummer och ett användarnamn. Vi tar även emot annan information om dig när du t.ex. skickar textmeddelanden, bilder, filmer eller annat material till andra Supertext-användare. Du kan även välja att registrera e-postadress, en avatar och ytterligare användarnamn.

Supertext-appen hämtar information från din telefons adressbok för att hjälpa dig att hantera grupper.
På så sätt får du dessutom reda vilka av dina kontakter som också är Supertext-användare.

Teknisk information

När du använder Supertext tar vi även emot teknisk data i form av leveransrapporter, uppgifter om vilka andra Supertext-användare som du skickar meddelanden till, vilket operativsystem du har, vilken mobiltelefonmodell du använder och i vissa fall din IP-adress.

Din teleoperatör

I den mån du skickar meddelanden via SMS och MMS har din och mottagarens teleoperatör tillgång till samma information som vanligt när meddelanden skickas via telekomnätet.

Så här använder vi informationen vi får

Vi använder den information vi får av dig i syfte att tillhandahålla Supertext till dig och till andra användare med en så bra användarupplevelse som möjligt. Vi använder informationen för interna åtgärder, däribland felsökning, dataanalys, testning, forskning, utveckling och förbättringar av Supertext.

Vi använder även din information i syfte att uppfylla våra åtaganden enligt Användarvillkoren samt för registervård. Med registervård avses inhämtande av kompletterande uppgifter från andra register såsom t.ex. SPAR.

Även om du tillåter oss att använda den information vi får om dig, äger du alltid din egen information. Ditt förtroende är viktigt för oss och därför delar vi inte den information vi får från dig med andra om vi inte har ditt tillstånd, har meddelat dig (exempelvis genom att berätta om det i den här policyn) eller tagit bort ditt namn och annan identifierande information från den.

Lagrande av information

Vi lagrar data så länge det är nödvändigt för att tillhandahålla Supertext till dig och andra Supertext-användare därför kan meddelanden som du skickat till grupper som fortfarande är aktiva finnas kvar även om du slutar använda Supertext.